dimecres, 9 de desembre del 2009

Anatomia dels Orígens IV

Com quasi sempre el primer assaig seriós sobre l´escenari, un desgavell. Situar-nos a l´espai, llegir els texts, coordinar llums, àudio, imatges. Aquesta vegada l´escenari, l´espai del Planetàrium s´ha convertit en un repte. La conformació circular, la cúpula on es projecten les imatges de les sessions, la inclinació de les butaques, tot és dissenyat per mirar cap amunt. A més, enmig de l´escenari la baluerna de l´aparellatge de projeccions, xapa la unitat de l´espai per on tendrem que moure´ns.  Cóm? Aquesta és una de les possibles claus.
I de feina de preparació ja n´hem feta i molta. Primer definir un estil, uns temes centrals. Tot seguit la recerca de materials, o millor dit, en aquesta ocasió, la creació de texts, en la seva major part,  perquè ens agrada posar-ne de propis, i, ens agrada escriure i llegir poesia entenent-ho com tot allò que ens sembla estètic i essencial. I, a més,  la recerca de músiques, imatges, efectes, moviments adients lligats i concertats el millor que sabem,  això és bastint-ne un ordre, una seqüència, un ritme. Triar el lector/a per a cada texte, el moment on implementar la música, el moment d´encendre i apagar llums, el lloc i l´ordre de les imatges cercades prèviament. Telefonades, correus electrònics entre nosaltres, telefonades i correus de coordinació amb el Planetàrium. Hores de recerca de llibres, obres, imatges, música.  Hores de reunions, sopars, anades i tornades. Tot plegat? Impagable. Perquè en gaudim i sentim com un regal totes aquestes estones. Passió, engrescament, tot menys ensopiment o rutina.
Ara ens trobam davant l´escenari real, tal com els somnis davant la vida. Afaiçonar el desig, emmotllar-lo en l´argila dels imprevistos, dels imponderables i de les nostres individualitats. Els narcisismes de cada un de nosaltres posats en l´enclusa a foc roent.
Ja tastam la pessigolla de la data. Ens sentim compromesos amb nosaltres, amb el públic que serà testimoni de l´acció, amb la gent del Planetàrium i el seu generós compromís, comprensió i ajut. El 19 de Desembre, les 17,30, hora de començament (sigueu puntuals!!) són molt, MOLT propers.