dimecres, 9 de desembre del 2009

Anatomia dels Orígens IV

Com quasi sempre el primer assaig seriós sobre l´escenari, un desgavell. Situar-nos a l´espai, llegir els texts, coordinar llums, àudio, imatges. Aquesta vegada l´escenari, l´espai del Planetàrium s´ha convertit en un repte. La conformació circular, la cúpula on es projecten les imatges de les sessions, la inclinació de les butaques, tot és dissenyat per mirar cap amunt. A més, enmig de l´escenari la baluerna de l´aparellatge de projeccions, xapa la unitat de l´espai per on tendrem que moure´ns.  Cóm? Aquesta és una de les possibles claus.
I de feina de preparació ja n´hem feta i molta. Primer definir un estil, uns temes centrals. Tot seguit la recerca de materials, o millor dit, en aquesta ocasió, la creació de texts, en la seva major part,  perquè ens agrada posar-ne de propis, i, ens agrada escriure i llegir poesia entenent-ho com tot allò que ens sembla estètic i essencial. I, a més,  la recerca de músiques, imatges, efectes, moviments adients lligats i concertats el millor que sabem,  això és bastint-ne un ordre, una seqüència, un ritme. Triar el lector/a per a cada texte, el moment on implementar la música, el moment d´encendre i apagar llums, el lloc i l´ordre de les imatges cercades prèviament. Telefonades, correus electrònics entre nosaltres, telefonades i correus de coordinació amb el Planetàrium. Hores de recerca de llibres, obres, imatges, música.  Hores de reunions, sopars, anades i tornades. Tot plegat? Impagable. Perquè en gaudim i sentim com un regal totes aquestes estones. Passió, engrescament, tot menys ensopiment o rutina.
Ara ens trobam davant l´escenari real, tal com els somnis davant la vida. Afaiçonar el desig, emmotllar-lo en l´argila dels imprevistos, dels imponderables i de les nostres individualitats. Els narcisismes de cada un de nosaltres posats en l´enclusa a foc roent.
Ja tastam la pessigolla de la data. Ens sentim compromesos amb nosaltres, amb el públic que serà testimoni de l´acció, amb la gent del Planetàrium i el seu generós compromís, comprensió i ajut. El 19 de Desembre, les 17,30, hora de començament (sigueu puntuals!!) són molt, MOLT propers.

1 comentari:

  1. Bones AJF,

    primer de tot demanar-vos disculpes perquè la veritat és que no en teniem ni idea de que Fart d'Art´fos un nom registrat. Error nostre i ens sap greu si us ha pogut causar alguna molèstia.
    En tot cas el que voldriem aclarir és qui som i perquè ho fem.
    De fet Fart d'Art no és el nostre nom, sinó el nom d'un acte que varem fer a la ciutat de Girona, amb participació no remunerada d'artistes (poesia i dramatúrgia, dansa, música,...) dels Terroristes Literaris.
    Terroristes Literaris som un grup de gent que de forma altruista escriu i regala la seva poesia a la ciutat de Girona. Escrivim versos i ho regalem d'una manera ben senzilla, pengem a les parets la nostra poesia essent respectuosos amb tot el mobiliari urbà i la llibertat del mateix individu a expressar-se.
    La idea va sorgir fa més d'un any, quan després de veure que a l'espai públic que teniem a laciutat (i que en principi se'ns mereix com a públic), no tenia vida ni participació activa per part dels vilatans. Així se'ns va ocorrer escriure i regalar-ho, no tan sols penjant un retall de paper amb celo (de mida més petit que quartilla), sinó deixant poesia en algunes bústies, a les bicicletes,....

    Per tant, no som un grup registrat ni tenim la intenció de ser-ho perquè som amics que fem això sense cap intenció de remuneració.
    De fet el festival que va durar un cap de setmana i que es va obrir a petits i a grans, venia a ser una queixa pública, un voler fer treure la bena dels ulls a qui un dia, per penjar un paper amb un poema(més petit d'una quartilla!) a la plaça de l'Ajuntament ens va posar una multa.

    Sembla irrisori però va ser cert. Multats per voler oferir.
    Així que sense cap mena de mala intenció ni de perversació ni d'infringir cap llei de dades privades i ja registrades, des del grup, us demanem disculpes per tot el que això us hagi pogut comportar. Esperem amb això aclarir una mica el mal entès, i respecte al nom del blog que varem crear expressament pel festival, en breu el canviarem.

    Perdoneu de nou, les molèsties,

    T.L.
    "Hem vingut a omplir els poemes de parets, les paraules de carrers."

    terrorismeliterari.blogspot.com

    ResponElimina